Tantra , ekstatisk nytelse med enkle teknikker.

Mange mennesker som opplever dyp seksuell ekstase, føler ikke bare en kroppslig nytelse men også at ekstasen åpner opp for en høyere spirituell dimensjon.


av Lystogglede.no    Oppdatert 02.05.2007 15:38:22   

Foto: sxc.hu
Del på Facebook
annonse

Noen føler at de gjennom sex også kommer i kontakt med Gud eller den åndelige verden og at dette gjør det seksuelle til noe mer enn det rent fysiske. De føler at grensene mellom kroppen og det åndelige viskes ut.
Nyere studier peker på at så mange som en tredjedel av oss har hatt spontane og dype åndelige opplevelser i forbindelse med sex, og tilhengere av tantrisk sex mener at dette betyr at sex og sensualitet gjennomstrømmer alt, slik som det åndelige. Hvis man tenker på kroppen som helhet, med både fysiske og psykiske behov, og at de gjensidig påvirker hverandre samtidig som at alt levende i naturen også påvirker hverandre så får man en ide om hva det dreier seg om.
Sex blir dermed en del av vår innerste natur, og gjennom å praktisere sex vil vi nå inn til kjernen av vår natur.
Mange har følt seg ett med sin elskede under akten både fysisk og følelsesmessig. Dessverre varer ikke denne følelsen av enhet og nytelse så lenge som man kanskje skulle ønske. De som praktiserer tantrisk sex mener at de kan forlenge og forsterke disse øyeblikkene av opphøyet enhet og nytelse og magisk samhørighet mellom de to.
Tantras røtter går mange tusen år tilbake i tid, med et høydepunkt fra ca år 500 til ca år 1300 e Kr. Tantriske skrifter fra denne tiden inneholder komponenter fra Ayurvedisk medisin, astrologi, filosofi og seksuelle teknikker. Det var og er i dag en tenkning som tar sikte på personlig vekst og opplysning.
Det er vanskelig for de fleste mennesker i dag å skaffe seg sin egen guru, men man kan oppnå en større samhørighet med sin partner gjennom å praktisere enkle teknikker. Mange av øvelsene eller stillingene i Kama Sutra krever stor fysisk kontroll og styrke og en ganske akrobatisk kropp, men for å bedrive tantrisk sex så er ikke dette nødvendig.
Ved å oppnå en større samhørighet med sin partner så vil det åpne opp sjelen for ens seksuelle natur og en bedre kommunikasjon, noe som vil gi større nytelse og kjærlighet.
Det er en økt interesse i Vesten for indiske teknikker både innen kjærlighet og for det åndelige. De erotiske oppdagelsene fra fortiden åpner opp for større opplevelser og en høyere grad av intimitet i vår konsumfikserte samtid. Vi er vant til å ha dårlig tid, og til at alt skal gå fort. Men når det kommer til sex og kjærlighet så er det ødeleggende, fordi samhørighet og intimitet krever tid og stillhet. Derfor er det mange som sliter med samlivet og sexlivet kan bli monotont og kjedelig fordi man følger samme oppskrift hver gang.
Man må sette av tid, og ikke minst så må man sette til side sitt ego. Tantriske øvelser inneholder både meditasjon og yoga, noe av det essensielle er pusten og pusteteknikker. Sammen skal partene være hverandres guruer eller læremestre, og man må våge å blottstille seg og åpne opp for nye opplevelser. Man underkaster seg hverandre, og vokser sammen. Ved å være sårbare sammen både på hvordan man ser ut eller om man gjør det riktig, på det å se sine mørkere sider og å dele vanskeligheter i livet generelt gjør at man oppnår å bedre kommunikasjonen.
Så begynn å sett av lengre tid til sex, kanskje en eller to ganger i måneden kan man sette av en hel kveld for å bare være sammen. Ta et bad eller en varm dusj sammen uten å ha sex. Bare ta på hverandre masser og smør hverandre inn med en god massasjeolje. Snakk sammen om ting dere bryr dere om, om følelser felles opplevelser eller drømmer. Ha gjerne på rolig musikk og levende lys og lag et lett måltid sammen. Dette vil skape en varm og fortrolig stemning som er det beste utgangspunktet for tantriske øvelser.
Begynn med å lære dere noen av de enkle pusteteknikkene. Øve på å puste dypt og rolig mens man tankemessig dirigerer pusten til ulike kroppsdeler. Ved å tenke på å dirigere pusten til kjønnsorganene så åpnes fysiske blokkeringer og man får mer energi til punktet man puster til. Dette er ikke vanskelig men det krever at man konsentrerer seg om å puste. Man kan øve seg på å holde orgasmen tilbake ved hjelp av pusten og man kan gjøre det motsatte nemlig å øke orgasmens intensitet ved hjelp av pusteteknikker. Øvelse er det som skal til. Øvelse og at man konsentrerer seg og kjenner på sin egen kropp hva pusten gjør med en.
Bruk noen minutter på å se inn i hverandres øyne for forspillet.
Nyforelskede gjør det hele tiden, og man føler nærhet og en ordløs kommunikasjon. En kommunikasjon som kanskje er sterkere enn det som sies med ord.
Prøv noen nye stillinger eller måter å kjærtegne hverandre på. Bruk tid og bytt på å gi og motta.
Finn G-punktet! Finn ut hvordan det best blir stimulert, hva som er deilig.
Gå på oppdagelsesferd på hverandres kropper. Kjærtegn deler av kroppen som ellers ikke får så mye oppmerksomhet. Tenk på alle de erogene sonene vi ofte overser. Bare fantasien setter grenser her.
Lær ham å holde lengre ved å bruke pusteteknikker og å klemme rett under penishodet like før han kommer.
Skift på forskjellige stillinger.
Bli i en stilling, men bli liggende stille uten å bevege dere, bare kjenne for noen minutter på hvordan det kjennes ut å være i stillingen.
Tenk på at det er det å elske sammen som er målet, ikke orgasmen i seg selv. Ved å vente og å ta det sakte så blir orgasmen så mye kraftigere når den endelig kommer.
Tantrisk sex er slow sex. Det er gourmet sex som involverer hele deg. Hvis dere sammen finner glede i å bruke tid på hverandre og å gi og ta i like store deler, så er det nærmest garantert at båndene dere imellom vil bli styrket og at dere vil finne nytelse i hverandre som overgår alt annet.

Kilde: www.lystogglede.no