Gå ned i vekt?

Den ekstra øsen med saus, unødvendig stor tallerken, mer kjøtt og mindre grønnsaker? En halv kilo ekstra i året blir 10 kilo på 20 år. Om du da ikke er i fysisk aktivitet.


av Kristin Børve    Oppdatert 13.02.2013 13:03:11   

Del på Facebook
annonse

Hvor kommer disse ekstra kiloene fra?

Vi koser oss med mye deilig mat, gjerne så ofte som mulig.
Vi har tilgang på all verdens deilig mat og gourmet-oppskrifter.

Mat-programmene på tv er tallrike og der fristes vi med de mest fantastiske retter.

Tallerkene vi bruker i norske husholdninger i dag er faktisk flere centimeter større i diameter enn de som ble brukt tilbake på 70 tallet.

Som de veloppdragne mennesker vi er, så har vi lært å spise opp all maten på tallerken.


De bare sniker seg på

Det at du legger på deg gram for gram, dag etter dag, er det som gjør at du til slutt vil merke at du legger på deg.

Det hele er som et rekneskap som skal gå opp, mellom det du spiser og det du forbrenner.

Får du i deg mer kalorier enn du forbrenner, vil resultatet bli vektoppgang.

Tenk smartere når du handler, så er mye gjort.


Enkle tips til vektreduksjon:

  • Velg mindre tallerkner.

  • Velg mindre gass og kopper.

  • Velg mindre kjøttstykke og mer grønnsaker.

  • Ikke spis godteri fra pose- velg en liten skål.

  • Kjøp kun inn lørdagsgodteri på lørdag - ikke ha slikt liggende i skapene ellers i uken.

  • Kjøp mindre forpakninger av matvarer som er energitette








Kilde: www.kvinneguiden.no