Fjalar!  Helse
HJEMHelse > Sykdommer > Seksuelle sykdommer >
Relateret tema
  - AIDS
  - Flatlus
  - Gonoré
  - Hepatitt B
  - HIV
  - Kjønnsherpes
  - Kjønnsvorter
  - Klamydia
  - Skabb
  - Soppinfeksjon
  - Syfilis
  - Trichomonas-infeksjon
  - Vaginose

Sponsede linker

LensWay
- Opp til 50% billigere kontaktlinser - Raske leveranser: 95% av alle ordre sendes innen 20 timer

Kontaktlinser!
YourLenses selger kontaktlinser via internett i Norge, Sverige, Danmark og Tyskland.

Gymgrossisten
Gymgrossisten er Nordens største e-handelsplass for trening, mosjon, diett og kosttilskudd.

Ønsker du å annonsere?
Klikk her!
Kjønnsvorter hos jenter og gutter

Kjønnsvorter er i familie med vorteviruset som er årsak til hånd- og fotvorter. Kjønnsvorter er en seksuell overførbar sykdom og inkubasjonstiden kan variere alt fra 1 måned opptil 8 måneder, men som regel er tiden 2 til 3 måneder.


av Lystogglede.no    Oppdatert 28.10.2007 20:46:18   

Foto: Jupiterimages.com
Del på Facebook
annonse

Hvordan merker man kjønnsvorter: Det kommer selvfølgelig an på hvor vortene er. Hvis du har de på kjønnsleppene, ved og rundt skjedeåpningen eller ved og rundt endetarmsåpningen, på skaftet på penis eller selve penis er de lette å oppdage og føle. Vortene er som regel hudfargede eller hvite, men de kan også være brune. Normalt så gjør de ikke vondt, men vortene kan føre til ubehag og irritasjon. Verre er det når vortene er inne i skjeden eller endetarmen. Da kan de bli ganske store og føre til en del ubehag. Vortene kan i noen tilfeller være vanskelig å se, men de kan føre til kløe, smerter, svie og blødninger. Dette kan merkes ved samleie. Hos mannen er vortene vanligvis godt synlige, dette fordi de befinner seg på selve kjønnsorganet. Størrelsen på vortene varierer.

Kjønnsvorter forsvinner ofte av seg selv, men kan komme tilbake senere, enten på samme sted som første gangen, eller på et helt annet sted. Vortene kan behandles medisinsk, men har du en mistanke så kontakt lege eller helsestasjonen. I dag så er det ofte unge seksuelt aktive jenter og gutter med hyppig partnerskifte som får eller har kjønnsvorter, så bruk kondom.
Husk at de som ikke har synlige kjønnsvorter kan gi smitten videre, så bruk kondom uansett.


Kilde:www.lystogglede.no


ANNONSE
Annonser

 

Sett som startside | Legg i favoritter

Copyright © 2000 - 2020

Informasjon du finner på Fjalar sine nettsider erstatter ikke konsultasjon med lege eller annet kvalifisert medisinsk personell og har ikke forebyggende, helsebevarende eller rehabiliterende mål. For en sikker vurdering av medisinske problemstillinger, bør du rådføre deg med din kontaktperson innen helsevesenet.