Fjalar!  Helse
HJEMGraviditet > Spedbarn > Spedbarnsstell >
Relateret tema
  - Amming
  - Amming eller flaske
  - Kolikk
  - Urolige barn

Sponsede linker

Kontaktlinser!
YourLenses selger kontaktlinser via internett i Norge, Sverige, Danmark og Tyskland.

Gymgrossisten
Gymgrossisten er Nordens største e-handelsplass for trening, mosjon, diett og kosttilskudd.

LensWay
- Opp til 50% billigere kontaktlinser - Raske leveranser: 95% av alle ordre sendes innen 20 timer

Ønsker du å annonsere?
Klikk her!
Er det en sammenheng mellom babysvømming og luftveisplager hos barn?

Barn med mødre som har allergi eller astmaplager, har økt risiko for luftveisinfeksjoner og piping i brystet om de deltar i babysvømming. Dette viser en ny studie basert på data fra Den norske mor og barn-undersøkelsen ved Folkehelseinstituttet.


av Marit K. Johnsen    Oppdatert 16.04.2008 07:33:10   

Foto: www.babyswimming.com
Del på Facebook
annonse

De fleste barn som deltar i babysvømming har ikke økt forekomst av nedre luftveisinfeksjoner, ørebetennelser eller tetthet og piping i brystet. Resultatene baserer seg på en studie blant ca 30 000 deltagere fra MoBa. Omkring 25% av barna deltok i babysvømming i alderen 0-6mnd.

I aldersperioden 6-18 mnd var forekomsten av nedre luftveisinfeksjoner og ørebetennelser henholdsvis 13 % og 30%, mens andelen barn som hadde opplevd tetthet eller piping i brystet var 40%.

Blant barn av mødre med astma og allergi, hadde 44% tetthet og piping i brystet dersom de ikke deltok i babysvømming, mens 47 % av barn som svømte og hadde mødre med astma og allergi, hadde tetthet og piping i brystet.

Tidligere studier har vist at det kan være en sammenheng mellom babysvømming og luftveisinfeksjoner hos barn. Resultatene fra disse studiene har imidlertid ikke vært entydige.

Bakgrunnen for å studere sammenhengen mellom luftveisplager og babysvømming er at det er blitt hevdet at innemiljøfaktorer (luftveisirritanter) slik som klorprodukter som er til stede i svømmehaller kan påvirke lungevevet og bidra til utvikling av luftveissykdommer som astma hos barn.

Ref. Nystad W, Håberg SE, London S, Nafstad P, Magnus P. Baby swimming and respiratory health. Acta Paediatric. 2008; 97: 657-62.

Kilde:Hentet fra Nasjonalt folkehelseinstitutt


ANNONSE
Annonser

 

Sett som startside | Legg i favoritter

Copyright © 2000 - 2020

Informasjon du finner på Fjalar sine nettsider erstatter ikke konsultasjon med lege eller annet kvalifisert medisinsk personell og har ikke forebyggende, helsebevarende eller rehabiliterende mål. For en sikker vurdering av medisinske problemstillinger, bør du rådføre deg med din kontaktperson innen helsevesenet.