Fjalar!  Helse
HJEMGraviditet > Spedbarn > Spedbarnsstell >
Relateret tema
  - Amming
  - Amming eller flaske
  - Kolikk
  - Urolige barn

Sponsede linker

Kontaktlinser!
YourLenses selger kontaktlinser via internett i Norge, Sverige, Danmark og Tyskland.

Gymgrossisten
Gymgrossisten er Nordens største e-handelsplass for trening, mosjon, diett og kosttilskudd.

LensWay
- Opp til 50% billigere kontaktlinser - Raske leveranser: 95% av alle ordre sendes innen 20 timer

Ønsker du å annonsere?
Klikk her!
Spedbarnstell!

Det er både spennende og skremmende å få ansvar for et nytt liv, ditt eget barn. Det å få et barn er vel det største man kan oppleve.


av Monica Frøjd    Oppdatert 06.02.2006 14:33:58   

Del på Facebook
annonse

I den første tiden må man lære hverandre å kjenne.

Fra det blir født trenger barnet kontakt, kjærlighet og masse kos. Vi som voksne kan ofte være litt usikre på hvordan man steller og forstår barnet sitt. Dette er stort sett noe man lærer etter hvert som tiden går. Og hvis du er usikker, noe som ofte er naturlig ( en vil jo bare det beste for barnet sitt ) så snakk med andre som har født eller helsestasjonen.

Den første tiden spiser de ( ammes eller får morsmelkerstatning på flaske ), sover, får kos og må skiftes bleie på. Barnet skriker/gråter de første månedene for å fortelle at nå vil jeg ha kos, jeg er sulten, jeg er mett, jeg vil ha fred og ro, jeg er trøtt, jeg vil ha ny bleie osv.

Etter hvert får man øyekontakt med barnet. Det sies at de ser ansiktet ditt på 20-30cm avstand. Så når barnet ser på deg, se godt tilbake og snakk hyggelig og rolig tilbake. Stemmen din har barnet hørt en god stund og gjenkjenner den, derfor gir den barnet en trygghet.
Så kos deg mye og ta godt vare på den tiden. Få kontakt med det lille vidunderet. Det er også viktig for barnet og den senere utviklingen..
ANNONSE
Annonser

 

Sett som startside | Legg i favoritter

Copyright © 2000 - 2020

Informasjon du finner på Fjalar sine nettsider erstatter ikke konsultasjon med lege eller annet kvalifisert medisinsk personell og har ikke forebyggende, helsebevarende eller rehabiliterende mål. For en sikker vurdering av medisinske problemstillinger, bør du rådføre deg med din kontaktperson innen helsevesenet.